Miller Gertrúd párkapcsolati tanácsadó

Párkapcsolat a covid alatt

Párkapcsolat a covid alatt

Régen még a Dédszüleink, nagyszüleink, illetve valakinek a szülei idejében, amikor háború dúlt, bizony idejük, sem kapacitásuk sem volt a párkapcsolataikkal foglalkozni, az életüket védték. Régebben az volt a „normális”, hogy a nők a szoknyájuk alá söpörték a problémákat, terheket, volt ott hely elég. A válás, mint olyan szinte ismeretlen volt számukra.

Ez egyáltalán nem volt jó példa, sok minden változott azóta. A nők szeme is kinyílt, talán túlzottan is, bizonyos szempontokból. Mindenesetre a tűrőképesség sokkal nagyobb volt mindkét fél részéről.

Most a covid alatt személy szerint azt látom, hogy az amúgy is erősnek mondható kapcsolatok még erősebbek lettek (nagyon sokan házasodtak össze az utóbbi időben), illetve akik egyébként is problémákkal küzdöttek a kapcsolatban, azok szét mentek. Sokan együtt maradtak, mert a pénz, a gyerekek, és ezer kifogás, ami miatt ezt látták helyesnek.

Hogy a pozitív hozadékait nézzük a vírusnak, elmondások alapján azt hallottam, hogy bizony igen sok férfi segítőkészebb lett otthon, ráadásul előjött belőlük az ősi (vadász) ösztön, miszerint ők mentek el otthonról, és vásároltak be. A ház körül hirtelen rend lett. A családok újra együtt egy asztalnál kezdtek el étkezni.

A nőknél meg előjött még jobban a háziasszony szerep, aki eddig nem tudott sütni, főzni, az késztetést érzett rá, hogy megtanuljon. Ennyi profi péket még életemben nem láttam, mint az utóbbi időben. A gyerekekkel újra volt idejük leülni játszani, ami sok kisgyereknek hiányzik. Mérhetetlen sok család felfedezte a kirándulások által nyújtott lehetőségeket.

Tipikus „háborús” helyzet szülte dolog az is, hogy bizony jó páran állapotosak, illetve születtek meg már a gyerekek.

Rövid időre, de visszaállt bizonyos szempontból a rend.

Az egyedülálló emberek hirtelen nagyon egyedül kezdték érezni magukat. Az internet adta lehetőség nekik most mentsvár volt. Tudok jó pár kapcsolatról, ami nem rég köttetett. Működik érdekes módon.

Azt gondolom, hogy nem véletlenül jött ez a vírus. Tanítani jött, ébreszteni, egy időre vissza találtak azok is egymáshoz, akiknél már nem volt meg az az igazi szeretet, de legalábbis nem ilyen formában.

Remélni tudom csak, hogy több emberre lesz jó hatással a történet. Helyére állnak a dologok, ahol még van értelme, és végleg búcsút mondanak egymásnak azok, ahol a kapcsolat eddig sem működött.